RATIA RANCH (GENERAL)

Allrestaurants - RATIA RANCH - Monninkylä, FINLAND

Address: Viertolantie 90, 07230 Monninkylä, FINLAND
Phone: +358405163433 Mobile: * Fax: *
Website: http://ratiaranch.fi/ Email: *

Rodun ominaispiirre on suuret sarvet sekä pitkä karva eli kaikinpuolin valloittava ulkonäkö. Ylämaannauta on yksi maailman vanhimmista lehmäroduista. The Highland Cattle Society on perustettu Skotlannissa vuonna 1884, mutta rodun uskotaan ulottuvan paljon kauemmas menneisyyteen, sillä sen tarkkaa alkuperää ei tiedetä. Mutta se tiedetään, että ylämaannauta on ollut ammoisina aikoina skotlantilaisten viljelijöiden elinehto: se on selvinnyt niukalla ruualla, karuissa olosuhteissa, tuottanut maitoa ja lopulta lihaa, turkin ja siitä on voitu tehdä esim. köysiä.

Ylämaannauta on rotu, joka on pyritty säilyttämään mahdollisimman alkuperäisessä muodossaan. Se on hidaskasvuinen, mutta sen rehunkäyttökyky on erinomainen. Naudoille ei anneta kuin vieroitusvaiheessa lisäravintona viljaa tai rehua, muuten naudat käyttävät hyödykseen vain ravintoa, jota ihmiset eivät voi ruoaksi hyödyntää, eli korsirehua ja nurmea. Rotu on myös äärimmäisen säänkestävä: sen nahka on kaksi kertaa paksumpi kuin tavallisen naudan ja sillä on kaksinkertainen karvapeite: alempi, villava karva toimii lämpöeristeenä ja pidempi, karkea päällikarva suojaa sateelta.

Allrestaurants - RATIA RANCH - Monninkylä, FINLAND Allrestaurants - RATIA RANCH - Monninkylä, FINLAND Allrestaurants - RATIA RANCH - Monninkylä, FINLAND Allrestaurants - RATIA RANCH - Monninkylä, FINLAND Allrestaurants - RATIA RANCH - Monninkylä, FINLAND
x
X