ZDENKA (GENERAL)

Allrestaurants - ZDENKA - Veliki Zdenci, CROATIA

Address: Tomislava 15, 43293 Veliki Zdenci, CROATIA
Phone: +38543675500 Mobile: * Fax: *
Website: http://zdenka.hr Email: *

Hrvatska tvrtka Zdenka smještena je u Središnjoj Hrvatskoj na obroncima Bilogore, 35 km jugoistočno od grada Bjelovara. Zdenka je prehrambena tvrtka s veoma dugom tradicijom u proizvodnji sireva. Osnovana je 1897. godine u Velikim Zdencima, u poljoprivrednom i stočarskom kraju, s izrazitom proizvodnjom mlijeka. Bogati pašnjaci predstavljali su idealne uvjete za proizvodnju.

Nekadašnji vlasnici pogona za proizvodnju mliječnih proizvoda promijenili su mu ime u „Zdenka“, po svojoj kćerci Zdenki. Fotografije tadašnje šesnaestogodišnje Zdenke, uokvirene potkovom i četverolisnom djetelinom postale su simbolom napretka i dvostruke sreće, pa tako i tvorničkim znakom tvrtke.

Tvrtka je nacionalizirana 1945. godine, nakon Drugog svjetskog rata, kao i sve privatne tvornice u Hrvatskoj i postala je vlasništvo države. Tek je nakon pedesetih godina došlo do snažnog rasta i razvoja tvrtke, i do kupovine mlijeka, nastalih kao posljedica bržeg razvoja zemlje i turizma pa tako i do povećane potrošnje biološki vrijedne hrane. Povećana količina proizvedenog i kupljenog mlijeka nalagala je širenje naših proizvodnih kapaciteta i tržišta za prodaju velike količine sireva. Najprije se radilo o nekim manjim zahvatima, a tek je 1961.godine započela rekonstrukcija tehnološke linije za proizvodnju topljenih sireva. Veoma intenzivan razvoj započinje sedamdesetih godina s izgradnjom novih zgrada za proizvodnju topljenih sireva i sirutke.

Allrestaurants - ZDENKA - Veliki Zdenci, CROATIA Allrestaurants - ZDENKA - Veliki Zdenci, CROATIA Allrestaurants - ZDENKA - Veliki Zdenci, CROATIA Allrestaurants - ZDENKA - Veliki Zdenci, CROATIA Allrestaurants - ZDENKA - Veliki Zdenci, CROATIA
x
X