PAG 91 (GENERAL)

Allrestaurants - PAG 91 - Pag, CROATIA

Address: Vela ulica 14, 23250 Pag, CROATIA
Phone: +38523612200 Mobile: * Fax: *
Website: http://pag91.hr Email: *

Djelatnosti tvrtke Pag 91 d.o.o. su prerada, distribucija i proizvodnja soli.Tvrtka je osnovana 1991. godine sa sjedištem u Pagu što nije slučajnost jer se upravo u Pagu od davnina proizvodi morska sol. Paška solana je od X. stoljeća najsjevernija solana u Hrvatskoj. U samom se mjestu nalaze golema kamena skladišta soli i hala. Danas nažalost ne služe svojoj svrsi, ali proizvodnja soli te znanja i tehnologija tradicionalno datiraju iz tog vremena.
Znanja o soli i višegodišnje iskustvo u proizvodnji i preradi soli Pag 91 d.o.o. prenio je i na druga područja u Republici Hrvatskoj te osnovao vlastitu proizvodnju u značajnim industrijskim središtima na području Grobnika u blizini Rijeke te u Splitu s proizvodnim pogonima smještenim u sjevernoj luci.
U proizvodnim i skladišnim prostorima tvrtke organizira se proizvodnja odnosno kompletna prerada soli koja se sastoji od pranja, sušenja, mljevenja, prosijavanja, dodavanja aditiva te pakiranja. Tehnologija proizvodnje soli koristi prirodne prednosti područja koje ima čisti okoliš, blizinu mora i mnogo sunčanih dana.

Allrestaurants - PAG 91 - Pag, CROATIA Allrestaurants - PAG 91 - Pag, CROATIA Allrestaurants - PAG 91 - Pag, CROATIA Allrestaurants - PAG 91 - Pag, CROATIA Allrestaurants - PAG 91 - Pag, CROATIA
x
X