VÁNCZA (GENERAL)

Allrestaurants - VÁNCZA - Oroshaza, HUNGARY

Address: Csokonai u. 2/b, 5900 Oroshaza, HUNGARY
Phone: +3668412413 Mobile: * Fax: *
Website: http://orossuti.hu Email: *

A híres Váncza-sütőpor, az első magyar sütőpor receptjére Váncza József gyógyszerész jött rá egy gyógykészítmény kísérletezése közben. Bár kezdetben ő maga is gyógyszerészként kezdett el apja patikájában dolgozni, hamar meglátta a nagyobb üzleti lehetőséget az édesipari termékek gyártásában és forgalmazásában.
1924-ben indította el vállalkozását, saját receptjei alapján eleinte a sütőpor mellett a vanilincukor, majd a krémporok gyártását kezdte el. Később kekszekkel, csokoládéval és egyéb édesipari termékekkel bővült a termékpaletta, az alkalmazottak száma hamarosan elérte a 300 főt. Hazánkban elsőként indította el 1931-ban a leveskocka gyártást, amelyet több mint 20 féle ízben kínált a fogyasztóknak. Váncza József mindig is nagy hangsúlyt helyezett a cég arculatára, a termékek forgalmazásához igen jelentős - korát messze megelőző - marketing támogatást biztosított. A cég készítette az első neonreklámot az Oktogonon is. A termékek összes reklámját sárga-piros színkombináció jellemezte, sőt még az ügynökök is felemás - egyik oldalon piros, másikon sárgára festett - furgonokkal furikázták az árut országszerte.

Allrestaurants - VÁNCZA - Oroshaza, HUNGARY Allrestaurants - VÁNCZA - Oroshaza, HUNGARY Allrestaurants - VÁNCZA - Oroshaza, HUNGARY Allrestaurants - VÁNCZA - Oroshaza, HUNGARY Allrestaurants - VÁNCZA - Oroshaza, HUNGARY
x
X