CZÉDULÁS MÉHÉSZET (GENERAL)

Allrestaurants - CZÉDULÁS MÉHÉSZET - Budapest, HUNGARY

Address: Csörsz u. 18, 1124 Budapest, HUNGARY
Phone: +36203876417 Mobile: * Fax: *
Website: http://czedulasmeheszet.hu Email: *

A Czédulás Méhészet 60 éves múltra tekint vissza. Édesapám 30 éven keresztül kb. 50 méhcsaláddal dolgozott, elsősorban akác- és napraforgómézet termelt. A megtermelt mézet mézes kannákban értékesítette az akkori szövetkezeten keresztül. Már gyerekkoromban megtanultam tőle ezt a szép mesterséget, és ami talán a legfontosabb, a természet és a méhek iránti szeretetet.
1982-ben a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen általános agrármérnöki diplomát szereztem, 1984 óta pedig önállóan vezetem a Czédulás Méhészetet, amellett a Méhészek Biokultúra Egyesületének elnöke vagyok. Az Egyesület fő programja a méhek megmentése mellett a környezetvédelem, valamint a fenntartható biogazdálkodás széleskörű elterjesztése.
Saját méhészetemben is ez eszmét követem, és küldetésemnek érzem, hogy tiszta, „bio” minősítésű termékeimmel hozzájáruljak az emberek egészséges táplálkozásához, a méhek természetes tartása mellett.
Méhészetem jelenleg 150 méhcsaládból áll, a megtermelt mézeinket 250 g-os, 500 g-os és 950 g-os kiszerelésben hozzuk forgalomba.
Méhészetemben ügyelek a gyűjtőterület tisztaságára, vagyis arra, hogy a telepített kaptárak 4 km-es körzetében ne legyenek a virágzás időszakában vegyszerezett kultúrák. Igyekszem a méheket a legtermészetesebb módon tartani, egyes méhbetegségek megelőzésére nem használok antibiotikumokat, a méheken élősködő atkák ellen természetazonos anyagokat alkalmazok.

Allrestaurants - CZÉDULÁS MÉHÉSZET - Budapest, HUNGARY Allrestaurants - CZÉDULÁS MÉHÉSZET - Budapest, HUNGARY Allrestaurants - CZÉDULÁS MÉHÉSZET - Budapest, HUNGARY Allrestaurants - CZÉDULÁS MÉHÉSZET - Budapest, HUNGARY Allrestaurants - CZÉDULÁS MÉHÉSZET - Budapest, HUNGARY
x
X