MEDUS (GENERAL)

Allrestaurants - MEDUS - Ljubljana, SLOVENIA

Address: Palmejeva ulica 10, 1000 Ljubljana, SLOVENIA
Phone: +38613202743 Mobile: * Fax: *
Website: http://medus.si Email: *

Nektarni med je pridobljen predvsem iz nektarja cvetov. Sem uvrščamo cvetlični med, ki izvira iz več botaničnih vrst, ter vrste medu, ki večinoma izvirajo iz ene botanične vrste kot so: akacijev, ajdov, regratov, delno pa tudi lipov in kostanjev med.

Nektar ali medičina je od 5 do 40 % vodna raztopina sladkorjev, ki jo izločajo posebne žleze cvetočih rastlin, imenovane medovniki. Izločanje nektarja je odvisno od vrste rastlin, tal in vremenskih pogojev. Večja kot je količina nektarja in vsebnost sladkorjev v njem, tem raje čebele obiskujejo te medeče rastline. Botanični izvor nektarja je mogoče določiti z analizo cvetnega prahu.

Med sladkorji prevladujejo saharoza, glukoza in fruktoza, ki so prisotni v nektarju v različnih razmerjih. Poleg njih so v nektarju prisotne tudi manjše količine beljakovin (manj kot 0,2 g/100 g), elementov, organskih kislin, vitaminov, eteričnih olj in posamezna zrnca cvetnega prahu.

Allrestaurants - MEDUS - Ljubljana, SLOVENIA Allrestaurants - MEDUS - Ljubljana, SLOVENIA Allrestaurants - MEDUS - Ljubljana, SLOVENIA Allrestaurants - MEDUS - Ljubljana, SLOVENIA Allrestaurants - MEDUS - Ljubljana, SLOVENIA
x
X