KOBILJE MLEKO (GENERAL)

Allrestaurants - KOBILJE MLEKO - Grosuplje, SLOVENIA

Address: Kolodvorska 3, 1290 Grosuplje, SLOVENIA
Phone: +38631301044 Mobile: * Fax: *
Website: http://kobilje-mleko.si Email: *

Prvi dokaz o uporabi kobiljega mleka so dokazali na področju današnjega Kazahstana, kjer naj bi kultura Botai pred cca. 5500 leti uporabljale kobile za molžo. Raziskava dokazuje sledi kobiljega mleka na posodah izkoanin na osnovi analize aminokislin.Na Kitajskem so kobilje mleko uporabljali za zdravljenje že pred 3000 leti. Veljalo je za čudež medicine. Cesarji iz dinastije Ming so ga imenovali tudi "božanski nektar".

V 8. stoletju pred našim štetjem je pesnik Heziod v svoji pesmi "Dela in dnevi", opisal kobilje mleko kot vsakdanjo hrano.Homer je v znameniti "Iliadi" zapisal, da so se molzniki kobil prehranjevali s kobiljim mlekom. Kublai-Khan, vladar Mongolije je pil kumis (fermentirano kobilje mleko) vsak večer. Samo zanj in njegove otroke so redili čredo belih kobil za prirejo kobiljega mleka.

Allrestaurants - KOBILJE MLEKO - Grosuplje, SLOVENIA Allrestaurants - KOBILJE MLEKO - Grosuplje, SLOVENIA Allrestaurants - KOBILJE MLEKO - Grosuplje, SLOVENIA Allrestaurants - KOBILJE MLEKO - Grosuplje, SLOVENIA Allrestaurants - KOBILJE MLEKO - Grosuplje, SLOVENIA
x
X