BAKKER NIEK KAPTEIN (GENERAL)

Allrestaurants - BAKKER NIEK KAPTEIN - Wassenaar, NETHERLANDS

Address: Windlustweg 15, 2242 HK Wassenaar, NETHERLANDS
Phone: +31705113572 Mobile: * Fax: *
Website: http://bakkerkaptein.nl Email: *

In het jaar 1933 staat een advertentie in een krant, van de Friesche Bakkerij op het adres Windlustweg 15. De eigenaar is op dat moment de heer C. Zwerver. Dit pand is rond 1928 naar een ontwerp van de architect J. Bordewijk gebouwd. In 1946 wordt de bakkerij overgenomen door J.W.Kaptein. Joop, zoals hij genoemd wordt, is in 1917 in Hazerswoude-Rijndijk geboren. Zijn vader had een boerderij, maar Joop gaf al snel aan dat hij bakker wilde worden.

7JeroenNiek als klein kind met zijn vader en moederNiek
Winkel
Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte hij bij een bakker in Leidschendam en na de oorlog kreeg hij de kans, met hulp van zijn vader, om de bakkerij aan de Windlustweg over te nemen. Hij ging hier ook wonen en in 1947 is hij getrouwd. Er werden 5 kinderen geboren.

Ook in die tijd was het hard werken voor een bakker. Vroeg op, brood bakken, een wijk lopen en de winkel bemannen. In dit geval bevrouwen, want zijn vrouw zorgde voor de winkel. Hier werd niet alleen brood verkocht maar ook snoepgoed. Specialiteiten waren eierkoeken en het Friesche suikerbrood, naar eigen recept gemaakt. Wat die bakkerswijken betreft bestonden er geen officiële afspraken, zoals voor de melkhandel wel het geval was. Zo legde je grote afstanden af met de bakkerskar.

Eén van zijn kinderen, Niek, had aangegeven ook bakker te willen worden. Hij kreeg zijn opleiding in Voorhout op de Bisschoppelijke Nijverheidsschool. Nadat hij zijn diploma had gehaald, ging hij in Leiden en Den Haag werken. Begin jaren 70 ging hij bij zijn vader werken en enkele jaren later nam hij het bedrijf over. Niek is in 1970 getrouwd. Hij woonde aanvankelijk boven de zaak. De bakkerij is in de loop der jaren flink uitgebouwd.

Eén van de drie kinderen van Niek, Jeroen, neemt het stokje van zijn vader over. Zo blijft dit bedrijf. En ook op de Luifelbaan vindt u een filiaal, in handen van een Kaptein. En al heeft Niek in het verleden de naam veranderd, Fries suikerbrood is er nog steeds een specialiteit!

Allrestaurants - BAKKER NIEK KAPTEIN - Wassenaar, NETHERLANDS Allrestaurants - BAKKER NIEK KAPTEIN - Wassenaar, NETHERLANDS Allrestaurants - BAKKER NIEK KAPTEIN - Wassenaar, NETHERLANDS Allrestaurants - BAKKER NIEK KAPTEIN - Wassenaar, NETHERLANDS Allrestaurants - BAKKER NIEK KAPTEIN - Wassenaar, NETHERLANDS
x
X