KROON BIOLOGISCHE VERSWAREN (GENERAL)

Allrestaurants - KROON BIOLOGISCHE VERSWAREN - Amsterdam, NETHERLANDS

Dirección: Jan van Galenstraat 4, 1051 KM Amsterdam, NETHERLANDS
Teléfono: +31206061829 Móvil: * Fax: *
Página Web: http://kroonbiologisch.nl E-Mail: *

De trend dat A2 melk steeds populairder wordt vanwege de gezondheidsvoordelen ten opzichte van A1 melk wordt door steeds meer mensen opgepikt. Wat is A2 melk of oermelk nou precies eigenlijk en welke gezondheidsvoordelen heeft het?

Een koe geeft A1 of A2 melk of A1 én A2, dit is een normale genetische eigenschap van een koe. Vanwege kruising, domesticatie en kunstmatige selectie door de jaren heen schijnt dat de koe die wij nu kennen is ontstaan. Er hebben mutaties plaatsgevonden en hierdoor is de melk van de koe veranderd. De verandering is vooral terug te zien in de eiwitsamenstelling van de melk. Daarnaast wordt gezegd dat het een gewone genetische eigenschap betreft en dat niemand weet wat het DNA-profiel was van het oorspronkelijke rund.

Melkeiwitten kunnen worden onderverdeeld in caseïne en wei. Caseïne is weer onder te verdelen in alfa, kappa en bètacaseïne. Bètacaseïne heeft twee belangrijke genetische varianten, het A1 en A2 type. Vroeger bevatte alle koemelk bètacaseïne A2, ook wel de zogenaamde ‘oermelk’ genoemd. De melk die nu veel gedronken wordt bevat bètacaseïne A1. Sommige mensen zijn intolerant voor het A1 melkeiwit, wat zich uit in problemen met de vertering.

Producten gemaakt met A2 melk worden beter verdragen door mensen die een probleem hebben met ‘gewone’ koemelkproducten. Uit onderzoek blijkt dat A2 eiwitten anders door het lichaam worden verteerd dan A1. Hoewel er onderzoeken zijn die dit bevestigen, zijn er ook twijfels. Het Voedingscentrum twijfelt bijvoorbeeld of er voldoende onderbouwing is voor een gezondheidsclaim. We stellen daarom het volgende:

Wetenschappelijk gezien is A2 melk niet geschikt voor mensen met een medisch aangetoonde koemelkallergie of lactose-intolerantie.
Het lijkt een aantoonbaar effect te hebben bij de grote groep consumenten die koemelk slecht verdraagt (opgeblazen gevoel etc.).

In veel landen is de A2 melk al razend populair en wordt het door de bevolking veel geconsumeerd. Ze zijn erg positief over de voordelen die deze oermelk biedt. Om de consument een nieuwe keuze te bieden voeren wij vanaf nu de A2 halfvolle melk van BluCow (Veco-zuivel) en de halfvolle A2 melk van de Weerribben in het assortiment. Een biologische verse melk op basis van A2 eiwitten die de consument een nieuwe keuze biedt!

Allrestaurants - KROON BIOLOGISCHE VERSWAREN - Amsterdam, NETHERLANDS Allrestaurants - KROON BIOLOGISCHE VERSWAREN - Amsterdam, NETHERLANDS Allrestaurants - KROON BIOLOGISCHE VERSWAREN - Amsterdam, NETHERLANDS Allrestaurants - KROON BIOLOGISCHE VERSWAREN - Amsterdam, NETHERLANDS Allrestaurants - KROON BIOLOGISCHE VERSWAREN - Amsterdam, NETHERLANDS
x
X